Aktuality

Mód: Roses are red, I have a phone, nobody texts me, forever alone.

Novinky: Konec stagnace.

Hláška tisíciletí:

" Kdyby jsme třeba začali hledat to, co máme společné, a ne to v čem se lišíme...no kdo ví.."
"Společný zájem: Porno?"

sobota 13. října 2012

Day #5: something you would change about the world


CZ / EN jako vždycky


   Změnila bych hodně věcí, tuny věcí.
Nemám ráda války. Nemám ráda způsob jakým zacházíme s naší matkou. Nelíbí se mi jak se všechno modernizuje a zlehčuje ať je cena jakákoliv.

   Války jsou špatné. Nejen že způsobují nedostatek jídla, hladomor, všude ve světe ale taktéž berou obrovské množství životů. Válka způsobuje jenom smrt. Smutná věc na tom ale je že téměř cokoli v dněsná době může zapříčinit válku, ať je to co je to. Nemyslím si že je to úplně fajn. Každá forma života je vzácná a měla by se s ní zacházet s nejvyšším respektem, je to vzácný dar o který můžeme všichni lehce přijít a druhou šanci už nedostat.

   Nesnáším způsob jakým se chováme k Zemi. Zem byla vytvřena tak aby se se vším nějak vypořádala tak aby mohla dál existovat, proto se mění počasí. Funguje jako živoucí bytost. Bohužel k naší smůle se pomalu blížíme k určitému bodu kde už se s námi Země už nebude moct nějak vypořádat protože už to i na ní bude moc. A je to zřetelné. Gobální oteplování, čím dál častější zemětřesení, tsunamy, různé pohromy, nestabilní a často se měnící počasí. To všechno je jen výsledek toho jak se k ní chováme. Snažíme se kontrolovat počasí, vynalézáme věci které znečišťují všechno co je nám svaté, kašleme na přírodu. Kašleme na to že se nám tu přímo pod nosem rozpouštěj ledovce. Dokonce se z toho snažímě těžit protože všechny ty fajn věci co můžeme těžit jsou pod ledovcema, a to že to zabíjí lední medvědy je jen vedlejší efekt. Jsme pitomí a celá tahle situace je směšná. Ničíme sami sebe a vůbec nic s tím neděláme, protože jsme příliš zaslepeni svojí "velikostí".
    Každopádně ale nemůžu argumentovat proti modernosti a pokroku. Je to v mnoha věcech užitečné, nebýt toho asi dneska nektritizuju všechno co se hejbe, ale bohužel to častokrát podporuje všechny ty "špatné" věci.

   Tudíž moje "něco co bych změnila na světě" je asi to jak se chváme k Zemi...

_________

   Actually a lot of things.
I don't like wars. I don't like the way how we treat our mother. I don't like how everything is so modern and easy use whatever it cost.

   Wars are just bad. Not only it's cause food shortages all around the world, but it is also taking too many human lives. War leads to death. On of the sad things is unfortunately that almost everything in our world can cause war, no matter what it is. We are solving everything with anger, violence, brutality and death. I don't think it's acceptable. Every form of life is precious and should be treated with respect. Life is a gift, gift that can be easily taken away from you without giving you second chance.

   The way we are treating Earth is also bad. Earth is made to stand a lot of thing and react to it so it won't treat her existence. Just like living thing. Unfortunately we are slowly reaching the point where Earth just can't stand it anymore. And we all can see it. Global warming, natural disasters, always changing and unstable weather. This is the result of all the shit we are doing to "her". We are trying to control weather, we are inventing all the stuff that pollutes "her", we don't give a single fuck about nature. We dong give a single fuck even about the fact that glaciers are melting. We are even making profit of the melting glaciers, because there are all the "good thing" we can dig under them. It's just stupid and ridiculous. We are destroying ourselves and we are doing nothing about it, because we are blinded by our "greatness".
   I don't argue against modernness. It is useful in many ways, but sadly is supporting all the "bad" stuff in most of the cases.

   So I guess my "something I would change about the world" is our way how we treat Earth...    

Žádné komentáře:

Okomentovat