Aktuality

Mód: Roses are red, I have a phone, nobody texts me, forever alone.

Novinky: Konec stagnace.

Hláška tisíciletí:

" Kdyby jsme třeba začali hledat to, co máme společné, a ne to v čem se lišíme...no kdo ví.."
"Společný zájem: Porno?"

neděle 19. února 2012

Hallow Sherly! .... oh man, like really?

*le fenomenálnost: "OMG! OMG! OMG!...Armagedon!"
*le Ranguren: "oooooh Shii, calm down, calm down. Wut happened?"
*le fenomenálnost: "Movie! They did it!"
*le Ranguren: "WUT?!"

Milí mladí (i nemladí) stalkeři/čtenáři/induvidua/wathever stal se zázrak. Zcivilizujte se a huš nahlásit zázrak. Děkujme Janu Pavlu II. za ten úžasný skutek!

Právě jste byli upozorněni že zbytek keců obsahuje spoiler.

btw. Ranguren je meč. Kdo neviděl Ga Rei Zero nepochopí. Bylo hrozně vtipný jak se tam o něj všichni hádali a tahali. Já bych radši toho draka. Draci jsou víc cool. Jo a shodou okolností sem tak pojmenovala svůj meč. Nevím proč. Možná proto abych se mu mohla smát.




Otevírejte šampáňo, ono se to fakt stalo. Jako fakticky fakt! A dokonce to není ani můj výmysl!

Oukej ale dost abstraktního hatla patlání a vzhůru k faktům.

Jde o nový díl Sherlocka Holmese a to přesně o Hru stínů.

A co že je na něm tak hrozně epického?
To že je to dobrý film. Opravdu dobrý film. Což je v dnešní době opravdu zázrak. I zjevení tříhlavého prasete s křídlama a sloním chobotem by oproti tomu bylo nic.

Jo a narozdíl od ostatních divných lidí já svůj Valentých náležitě využila ke kulturnímu vzdělávání. Byla jsem v kině na tom božím zázraku!

Ale zpět k filmu. Proč že je tak dobrý?
Otázka jednoduchá.
Má to děj, má to zápletku, má to záporáka a příběh i s postavami se během filmu vyvíjí.
Kamera je úžasná. Celé je to geniálně natočené.
Soundtrack je fenomenální. Vzdejme hold! Ave Hans Zimmer!
Příběh se nezasekává, nikde nestojí, plynule na sebe navazuje a člověk se během filmu nenudí.
Každý si tam najde svoje. Střílečky, geniální úvahy, vtipné chvíle, černý humor, napětí, překvapení zkrátka všechno.
Má to dobré obsazení. Robert je zkrátka dobrý herec, to se musí nechat. Všichni taky byli typičtí angláni.
Jedinou věc kterou bych vytkla je asi celkem dobře předvídatelná část konce, ale zase poslední scéna to tak moc zabije že snad člověk i odpustí.
Ave Guy Ritchie! Líbejte mu nohy, Uctívejte ho, wathever...Ten film byl fakt dobrej.

* + onen film je točený podle knižní předlohy, kde, jak jsem slyšela, je jiný konec. Což je jen taková menší zajímavost.

* Jo a takhle, moc nedoporučuji to číst pokud jste to ještě neviděli ;D

V téhle chvíli jsem opravdu tvrdě přemýšlela o tom co napsat dál. Došla jsem k tomu že se pokusím nějak stručně vysvětlit shrnout děj. Je to kurva dlouhý a pravděpodobně kurva nudný. Komu se nechce nečtěte to.

~červené hvězdičky znamenají edit ;D suprise. 

Em...jo takhle.
Celej film začíná vysoce uměleckou scénou kde Watson vesele něco klape do psacího stroje a kecá u toho něco ve smyslu

"Psal se rok 1891. Nad Evropou se stahovala bouřkovaá mračna. Vztahy Německa a Francie byly vyostřené. Došlo k několika seriím bombových útoků. *slide* Někteří z toho vinili nacionalisty, jiní anarchisty, ale jako obvykle, můj přítel Sherlock Holmes měl zcela jinou teorii." *BUUUUUM!* .

Kdo se zamyslel nad větou s Německem a Francií opravdu potřebuje léčbu.

Chvíli poté je nám ctí se setkat s postavou v černém s balíčkem který se tváří děěsně důležitě. Jméno nás vůbec nemusí zajímat ona stejně pár scén poté umře. Důležitý je balíček. A taky náš milý Sherly který se tam nějakým záhadným způsobem přimotá. Of course v jednom z jeho dokonalých převleků. 
Chvíli si tam něco s paní v černém kecaj načež Sherly prohodí že tady slečnu pronásledují 3 borci s "hodně nekalými úmysly".
Naneštěstí pro Sherlyho ji nepronásledují, jak sama později dodává, ale doprovázejí, a nejsou 3 ale 4. "Telepaticky" tam proběhne příkaz k nakládačce nebo hůř zabití a tadadá chvíli na to přichází první epic scéna, a praktická ukázka toho jak Sherly rozdává rány.

Bla,bla,bla Sherly nakope 4ce prdel, poslední se ho lekne a hop jsme v dražební místnosti kam putuje balíček určený pro nějakého doktora (Dr. Hoffmanstahle D: ) který má dostat platbu za bůhví co. Balíček dopotuje, Doktor předá nějaký dopis slečně v černém a s tím že má slečna zůstat do té doby než zkontroluje obsah začne odsouvat výčko. Ejhle hop, Sherly na scéně a zastavuje první roznětku a děsně nenápadně krade dopis. Samozřejmě by to ale nebyl film kdyby i přes rozkaz "nehýbejte s tím" doktor nesundal kus papíru a tím neaktivoval druhou roznětku. Chvíli na to přichází poměrně hezká hláška
"One milion!...Oh, and fire by the way."
, vyklizení místnosti, zneškodnění bomby a nalezení mrtvého doktora.

Bla, bla, bla, úmrtí slečny v černém, bla, bla, bla, Sherly večeří sám, bla, bla, bla a konečně jde Watson, který se mimochodem den na to žení, k Sherlymu domů. Bla, bla, bla, nacházího v jeho zarostlé pracovně, bla, bla, bla, prá dobrejch hlodů, bla, bla, bla, opětovné zabití Watsonova psa, bla, bla, bla  a dostáváme se k vysvětlení zápletky. Tedy alespoň částečně.

Jde o to že se poslední dobou dějí divné věci které mají zřejmě vyústit v něco většího. Každopádně je to všechno udělané tak aby to neukazovalo na pachatele. Ale nebyl by to Sherly aby na to nepřišel. Za celou tou šaškárnou stojí pofesor James Moriarty, geniální matematik, šampion boxu v Cambridge a nevím co ještě.

Bla, bla, bla jedeme na rozlučku se svobodou kde se potkáváme i s Sherlyho bratrem. Jde se do nějakého klubu či co a tadá chvíli na to potkáváme slečnu Simzu, cikánku které byl určený onem dopis a taktéž jedné z klíčových postav.
Chvíli na to je fight s kozákem, opětovné epické plánování boje Sherlyho a jedeme dál.


Bla, bla, bla svatba, bla, bla, bla, velice zajímavé střetnutí Moriartyho a Sherlyho, začátek "hry", bla, bla, bla a jsme ve vlaku kde Watson a jeho manželka jedou na svatební cestu. Bohužel pro ně tam s nimi jedou vojáci jako svatební dar od Moriartyho kteří mají Watsonovi zabít. Díkybohu je tam s nimi ale i náš božský Sherly v geniálním převleku a zachraňuje situaci pečlivě připraveným a naplánovaným plánem. Paní Watsonová je násilně vyhozena z vlaku do řeky kde ji zachraňuje Sherlyho bratr a zbytek naší krásné party bojuje o život. Bum bum, vyhodíme vlak z části do vzduchu a ani nevíme jak a jedeme do Paříže za slečnou Simzou.

Jsme v Paříži, stalkujeme s kamerou Moriartyho a hohoo on se chystá do divadla. Bitch, please. Ten má větší sebevědomí jak nejmenovaná spolužačka. No nic po chvilce stejně vidíme Sherlyho a Watsona jak si to jedou v kočáře do tábora kočovného kmene cikánů. Cikáni si z nich udělají trochu srandu, Watson jednomu z nich dá přes hubu a už si to sedí ve stanu a jedí ježčí guláš.

"Madam, that is glorious hedgehog gulas! I can't remember that I ever have a better."

Chvíli po tom co si užijeme chlastačku s cikánama a přežijeme scénu s nahatým bratrem Sherlyho už si to razíme za borcem který údajně vyrábí bomby, přičemž hledáme bratra Simzi. Jak romanzické.
Po krátkém interview zjišťujeme že tam René není a že tady kámoš bomber zase někam nastrčil bombu. Jako třešničku na dortu se nám tam kámoš bomber odpráskne na místě a my už bereme roha s tím že zachráníme situaci. Hohoho. Škoda že se nám to o pár sekund nepovede. Ale aspoň zjistíme že hlavního týpka nezabil výbuch ale někdo ho ze srandy odstřelil a dokonce víme od kud. Takže jdeme jednoduše slídit na to místo. Protože to je přece cool. Aspoň po důkladném slídění víme že za to může nejlepší střelec v celé britské armádě kterej byl údajně z armády vyhozen. Yahoo. Taky už víme že borec co byl odstřelenej je borec kterej vlastní továrnu na zbraně. Velké zbraně. A že velký podíl jeho společnosti byl odkoupen neznámým investorem aka Moriartym. Což se dostáváme k tomu že Moriarty jede kamsi kde ta továrna je, což znamená že tam jedeme taky. Na koních a eh...poníkovi.

Jsme na základně se zbraněma, huhů, otvírejte šampáňo! Plán byl celkem jednoduchý ale nebyl by ro Sherly kdyby samozřejmě neměl svůj plán. Taktéž se konečně dozvídáme co má Moriarty za luben. Chce rozpoutat světovou válku, přičemž on vlastní všechno od zbraní po obvazy. Sherlyho ale chytí, nabodou na hák a houpou s ním. Docela bolestivá věc ale ne natolik bolestivá ale nebylo možné uhnout padající věži. na tohle mám jen jednu zkratku. lol.
Dál nás čeká úprk doprovázený bombardováním vším možným i nemožným. Je fascinující jak se dá s propíchlou rukou úžasně střílet. No tak jako tak, i přes značné oběti se nám daří uprchnout vlakem. Jej! jenže to má svůj háček a Sherly umírá. Tedy skoro. Watson má "díkybohu" svatební dar který dostal od Sherlyho a který někdy na začátku vzkřísil jeho psa. Tahle scéna mě docela zaskočila ale konec scény byl předvídatelný. Každopádně víme kde chce kámoš prófa začít válku takže máme v plánu jet na mírový summit do švýcarska, kde je shodou náhod i Sherlyho bratr.

Tumdumdum a jsme v úžasné barabizně která má mimojiné i vodopád. Cool nee? Jsme najednou na seznamu hostů a už dokonce i víme co očekávat - "assassination" (krásné to slovo :D). Přirozeně se tedy budeme snažit tu asasinaci zastavit. Víme taky že za tou asasinací bude Simin bratr René a na plese nám i dojde že bude po plastické operaci aby vypadal jako jeden z Velvyslanců. Chytré což?
Rozdělý se úkoly - Simza a Watson hledají Reného a Sherly zabaví profesora, a jde se na to zlato. Skončí to asi tak že mezitím co Sherly hraje šachy s prófou Simza s Watsonem najdou Reného který sice vystřelí ale mine se (měl se by naučit líp mířit, strop není ambasador) ale nakonec ho zabije náš rádoby odstřelovač a René umře na zjedování.
Jenže tím náš příběh nekončí protože pokračuje u šachů kde se nám vlastně vyjasňuje celá dosavadní situace a když už si všichni myslíme že prófa vyhrál, Sherly přichází s protitahem a zakončí to šach mat. Oujé. Jenže tím ještě stále nekončíme protože teď ještě dojde na psychycké pěsti s konečnou předpovědí toho že Sherly nemá moc velkou šanci. Každopádně je tu stále možnost kterou nakonec Sherly uskuteční. A to je sebeobětování na zničení problému. A jak už to tak bývá čapne Moriartyho a skočí s ním do hlubin vodopádu, samozřejmě před zrakem Watsona.

Další scéna je už pohřeb s tím že se nenašli těla, of course. Po pohřbu následuje scéna Watsona jak sedí u psacího stroje a píše něco na způsob toho že Sherly byl nejmoudřejší muž jakého kdy poznal. Samozřejmě to ale takový konec tvůrcům vzal možnost vydělat víc pěnez a proto Watsonovi přijde balíček ve kterém je taková kovová věcička se kterou si Sherly hrál ve Švýcarsku. Watson neotálelí a vyřítí se ke dvěřím zatímco ooo sám velký Sherly ve svém maskovacím obleku (rozumnějmě sametových dupačkách s potiskem sedadla) vstane ze sedačky přímo proti Watsnovu stolu a za The End docvakne otazník. A konec. Aha.

Bylo to dobrý.
Btw. kdo si říká že sem borec co všechno si pamatuju tak musím nenápadně dodat že celou dobu co to píšu se u toho na ten film koukám *nenápadné podprahové manipulační zdělení že jsem piráááát*. Suprise!

Každopádně je to jeden z těch filmů na kterej se musíte podívat víckrát abyste všechno pochytili. Což třeba mě zas tak nevadí.

Tentokrát se nebudu ptát jestli víte k čemu je Elektrolýza. To už víte z Underworldu.


Rest in Peace!

Shii~

Žádné komentáře:

Okomentovat